Паліативна допомога на дому: в обласній лікарні функціонує мобільна бригада

Фахівці Чернівецької обласної клінічної лікарні розпочали надавати медичну допомогу важким хворим, які перебувають вдома. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Цей вид послуг став доступним за пакетами Програми медичних гарантій, що стосуються безкоштовної стаціонарної та мобільної паліативної допомоги. Задля цього у лікарні функціонує спеціальна мультидисциплінарна команда, що складається з професійних та досвідчених фахівців: анестезіолога, онколога, гастроентеролога, кардіолога, кардіоревматолога, невропатолога, нефролога, пульмонолога, отоларинголога, уролога, хірурга, судинного хірурга, психолога, лікаря з лікувальної фізкультури, лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, а також медичних сестер.

🚑У залежності від виду захворювання, на виклик до пацієнта виїжджає мобільна бригада у складі лікарів потрібної спеціальності та медичної сестри.

Мобільна паліативна допомога включає:
✔️складання плану спостереження паліативного хворого;
✔️оцінку соматичного стану пацієнта;
✔️оцінку психоемоційного стану пацієнта та надання психологічної допомоги;
✔️оцінку, запобігання, лікування та контроль хронічного больового синдрому (в тому числi призначення та виписування рецептiв на наркотичнi засоби, психотропнi речовини та прекурсори, ненаркотичнi знеболювальнi препарати та проведення знеболення);
✔️оцінку та корекцію нутриційного статусу;
✔️забiр зразків для лабораторних досліджень, їх транспортування до клiнiко-дiагностичної лабораторiї лікарні та проведення необхiдних лабораторних дослiджень;
✔️забезпечення, контроль симптоматичної терапії та догляду;
✔️визначення показань до кисневої пiдтримки та забезпечення її проведення за допомогою кисневого концентратора за мiсцем перебування пацiснта;
✔️спостереження та контроль за пацiєнтом, який потребує кисневої терапії, або респіраторної підтримки;
✔️направлення пацiєнтiв для отримання вторинної (спецiалiзованої), третинної (високоспецiалiзованої) медичної допомоги;
✔️навчання членiв родини пацiєнта (законних представникiв та осiб, якi здiйснюютъ догляд) навичкам догляду за важкохворим тощо.

💉Мобільна паліативна допомога надається при:
➖онкологічних захворюваннях та доброякісних пухлинах;
➖хронічних серцево-судинних захворюваннях;
➖хронічних обструктивних захворюваннях легень;
➖неврологічних захворюваннях;
➖хронічних захворюваннях нирок та печінки;
➖цукровому діабеті;
➖хронічному больовому синдромі та фантомному болю;
➖пролежнях;
➖деменції;
➖асциті (скупчення рідини в черевній порожнині)
➖інших важких захворюваннях і станах.

📌Безоплатна мобільна паліативна допомога надається за наявності електронного направлення від сімейного лікаря, або фахівця, який лікує пацієнта.

📱Викликати мобільну паліативну бригаду Чернівецької обласної клінічної лікарні можна за номером телефону: 050 103 05 43.

Реклама

Залишити коментар