Ошукав чернівчанок на понад 127 тисяч гривень: поліція встановила особу зловмисника

На початку лютого дві жительки Чернівців стали жертвами відомої шахрайської схеми «Ваш родич у біді». Довірившись незнайомцю, пенсіонерки віддали свої заощадження нібито на лікування родичок. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Поліцейські встановили, що до шахрайського заволодіння грошима потерпілих причетний 23-річний житель Одеської області, який діяв у змові з невстановленим спільником.

7 лютого до 79-річної місцевої жительки зателефонував невідомий, який представився лікарем, повідомив, що її донька потрапила в ДТП, необхідне хірургічне втручання і для цього потрібні гроші, за якими приїде інший лікар. Уже невдовзі до пенсіонерки прийшов 23-річний одесит та взяв у жінки 2000 доларів США.

Продовжуючи свою протиправну діяльність, за такою ж схемою порушнику вдалося ошукати ще 70-річну чернівчанку. У потерпілої чоловік виманив майже 55 тисяч гривень на лікування племінниці.

Правоохоронці повідомили порушнику про підозру у незаконному заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб.

Поліція Буковини закликає громадян бути максимально уважними та ретельно перевіряти інформацію про те, що хтось із близьких людей потребує термінової грошової допомоги. Перш, ніж передати гроші, зв’яжіться з родичем і перевірте інформацію або зателефонуйте до поліції за номером 102.

Реклама

Залишити коментар