Україна обстоюватиме санкції проти російського атомного сектору наступного тижня – Зеленський

Президент Володимир Зеленський прокоментував підписання указу про санкції проти майже 200 осіб, назвавши його «черговим санкційним кроком» проти російської атомної галузі.

“Своїм указом я ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти двохсот осіб, які працюють на російську «атомку». І ми робимо все для того, щоб санкції проти російської атомної галузі стали частиною глобальних санкцій проти Росії за війну”, – сказав він у вечірньому зверненні.

Зеленський визнав, що цей процес має «певний спротив», але нагадав, що обмеження проти російської нафтової галузі, попри складнощі, все ж вдалося запровадити.

“Тим паче це справедливо для тих, хто брав участь у захопленні та незаконних діях на нашій Запорізькій атомній станції. Російський радіаційний шантаж світу має бути покараний. Зокрема й про це будемо говорити на різних дипломатичних рівнях наступного тижня. Це буде не менш важливий тиждень для наших міжнародних позицій. Уже готуємося до запланованих комунікацій та переговорів”, – анонсував президент.

Реклама

Залишити коментар