Куїнджі, Рєпіна та Айвазовського музей Metropolitan в США визнав українськими художниками, а не російськими

Музей Metropolitan, який знаходиться в Нью-Йорку (США) визнав Іллю Рєпіна, Івана Айвазовського та Архипа Куїнджі українським художниками, а не російськими.

Тепер сайті музею мистецтва в Нью-Йорку художники  вказані як українські митці.Про це повідомила українська журналістка та історикиня мистецтва Оксана Семенік.

Так, у підписі до портрета письменника Всеволода Гаршина (1884), який експонується в галереї музею, тепер зазначено, що це робота українського художника Іллі Рєпіна. Пейзажист народився в Чугуєві тоді ще Харківської губернії. 

Так само робота з кораблем у місячному сяйві, яку написав мариніст Іван Айвазовський, який народився в Феодосії, тепер позначена як твір українського художника.

Крім того, робота “Червоний захід сонця” пейзажиста Архипа Куїнджі, який народився в передмісті Маріуполя, вказана як твір українця. Раніше музей представляв усіх трьох митців як вихідців з росії.

Тепер на сайті музею навіть значиться інформація, що в березні 2022 року російські обстріли знищили Маріупольський художній музей імені Архипа Куїнджі.

Реклама

Залишити коментар