Входить в першу п’ятірку областей: Буковина – одна з кращих забезпечена працівниками психологічної служби

Буковина входить у п’ятірку областей України, які найкраще забезпечені працівниками психологічної служби. Такий показник у нашому краї становить 78%. Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Про це йшлося під час розширеного засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

З лютого 2022 року на Буковині психосоціальну підтримку постраждалим верствам населення надали понад 30 гуманітарних міжнародних, всеукраїнських та місцевих організацій. Серед них – Лікарі світу, Червоний Хрест, Право на захист та інші. Координує їх діяльність у нашому краї Регіональна робоча група з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Чернівецькій області.

Також фахівці військової адміністрації розповіли, що на Буковині є 5 психоневрологічних будинків-інтернатів (2 жіночих та 3 чоловічих), дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат. В них загалом проживає 1054 людей похилого віку та особи з інвалідністю, з них – 189 ВПО, які потребують постійного стороннього догляду, нагляду та медичного обслуговування.

Реклама

Залишити коментар