У Києві демонтували пам’ятник радянському генералу Ватутіну

У Києві в Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику Миколі Ватутіну у четвер, 9 лютого. Його перенесуть до Музею авіації.

Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів, ідеться на сайті київської міськради.

Демонтував пам’ятник Департамент міського благоустрою КМДА, задіяли десятьох фахівців та два види великогабаритної техніки.

За словами Прокопіва, протягом останніх років його намагалися зруйнувати чи пошкодити близько десятка разів, а три роки тому на сайті столичної міськради створили петицію про демонтаж, яка швидко набрала понад 10 тисяч голосів.

“Процес прибирання таких пам’ятників із публічного простору не відбувається так швидко, як нам хотілось би, але ми, на відміну від Росії, — правова держава, де поважають закони, тому нині, коли ми маємо на це юридичне право, ми прибираємо залишки тоталітаризму з публічного простору нашої столиці”, — пояснив він.

Микола Ватутін — радянський воєначальник, генерал армії, Герой Радянського Союзу. Він брав активну участь у війні проти залишків армії УНР та повстанців Холодного Яру. Його невміле, а інколи вбивче керівництво військами й фронтами під час Другої світової призводило до величезних втрат серед особового складу.

Реклама

Залишити коментар