Стали жертвами псевдобанкірів: до поліції звернулися дві пенсіонерки

Лише за минулу добу до поліції звернулися двоє жительок краю, які стали жертвами псевдобанкірів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Як розповіла 73-річна чернівчанка поліцейським,  їй зателефонувала невідома особа та представилася співробітником аудиторської служби. Під час спілкування аферист повідомив, що жінці нібито нараховані бонуси, але для їх зарахування треба перерахувати кошти з банківської картки на рахунок вказаний шахраєм. Чернівчанка, нічого не підозрюючи, перевела майже 9 тисяч гривень на картковий рахунок аферистів.

Ще однією жертвою шахрайських дій стала 72-річна жителька міста Сторожинець. Буковинка звернулася до правоохоронців із заявою, що псевдобанкір під приводом переоформлення банківської картки оманним шляхом заволодів майже 46 тисячами гривень, які жінка перерахувала на рахунок вказаний аферистом.

За вказаними фактами дізнавачі територіальних підрозділів поліції Чернівецької області розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудові розслідування.

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень працівники поліції радять звернутися до банківської установи, а якщо ви все-таки стали жертвою шахрайства, негайно звертайтеся до поліції за номером 102.

Реклама

Залишити коментар