“Пісня – душа народу”: в обласній філармонії започатковують культурно-освітній проєкт

У Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка започатковують культурно-освітній проєкт. Це серія концертів академічного камерного хору «Чернівці» для школярів середніх і старших класів та студентів. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Заходи відбуватимуться протягом лютого-березня та будуть присвячені Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні, Дню рідної мови, річниці від дня народження Лесі Українки, Шевченківським дням.

Як повідомляють в установі культури, гасло проєкту – “Незламний дух живе у серці нашого народу – у його пісні!”. За формою концертна програма представляє собою музичну композицію з елементами режисури, яка має сюжетне оформлення у вигляді переписки українського захисника, що перебуває на фронті, з матір’ю та дружиною. До програми увійшли українські народні та популярні пісні, відомі у різних країнах світу. Це твори Миколи Лисенка, Євгена Станковича, Володимира Івасюка, Михайла Довганича, Олени Чмут, а також авторські хорові композиції.

Чернівецька обласна філармонія ім. Д.Гнатюка запрошує до співпраці навчальні заклади міста та області, у рамках якої і проводитимуть концерти.

Реклама

Залишити коментар