Використовували різні схеми виманювання грошей: за добу шахраї ошукали буковинців на понад 46 тисяч гривень

Протягом минулої доби на спецлінію “102” тричі повідомляли про те, що невідомі особи незаконно заволоділи коштами буковинців. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Зокрема, у 57-річної чернівчанки шахрай виманив гроші, коли заявниця перейшла за посиланням на отримання матеріальної допомоги в одній із соціальних мереж. У результаті незаконних дій з її рахунку зникли понад  22 тисяч гривень. 

Цього ж дня 24-річна жителька села Лукачівка заявила, що до неї зателефонував незнайомець, представився працівником банку, та під приводом захисту її рахунків від кібератак незаконно заволодів понад 9000 гривень.

Аналогічне звернення від псевдобанкірів отримала 36-річна жителька с. Привороки. Жінка добровільно надала доступ до свого облікового запису у банку шахраям, які здійснили переказ коштів на іншу картку у сумі понад 15 тисяч гривень.

Наразі тривають досудові розслідування. 

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати, переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать: 

–    термін дії банківської картки;

–    PIN-код;

–    слово-пароль; 

–    cvv2-код.

Ніхто не має права просити у людини розголошення чи оприлюднення цієї інформації.

Реклама

Залишити коментар