У Чернівцях відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання

2 лютого, в обласному управлінні Національної поліції запрацював оновлений ІТТ.  Приміщення ввели в експлуатація після капітального ремонту, де поліпшені умови перебування затриманих та арештованих осіб. Одночасно в ізоляторі можуть утримуватись 20 осіб. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області. 

“Сьогодні ми відкриваємо нове приміщення ІТТ, де проведені якісні ремонтні роботи та встановлено сучасну систему контролю. Удосконалений до європейського стандарту механізм дозволить забезпечити належні умови перебування затриманих осіб, умови праці та несення служби поліцейських, які працюють в установі цілодобово”, – сказав начальник Управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко.

У дописі йдеться, що відкриття сучасного закладу ІТТ дозволяє поліцейським якісно виконувати ухвали судів, протоколи слідчих після затримання щодо утримання осіб у місцях несвободи. Коли людина затримана чи взята під варту, це ще не означає, що вона винна. Тому кожна особа, навіть, якщо вона обмежена у пересуванні, має право на належне до неї відношення і дотримання її прав, передбачених Законом.

В оновленому ІТТ переобладнано кімнати для слідчих та адвокатів, обшуку та зберігання речей утримуваних осіб, побачень та інтерв’ювання й надання медичної допомоги. Також встановлено нову систему опалення, проведені комунікації і вмонтовано цифрову систему відеоспостереження, яка поєднана з інформаційною підсистемою “Custody Records”.

Реклама

Залишити коментар