17 тисяч хворих та понад 7 тисяч операцій: як працювала Лікарня швидкої медичної допомоги у Чернівцях

Всього до Лікарні швидкої медичної допомоги торік госпіталізували 17 тисяч хворих. У стаціонарі прооперували 7277 недужих. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Найчастіше операції виконували на органах травлення, кістково-м’язовій системі, шкірі та підшкірно-жировій клітковині, а також на нирках та сечоводах. 

Крім того, 2022 року в лікарні зробили 3598 ендоскопічних обстежень, в результаті яких у 13 хворих уперше виявили онкопатологію.

Також у закладі за рік провели 28095 ультразвукових обстежень, зробили 842 тисячі аналізів – загальноклінічних, біохімічних, імунологічних. Суттєво збільшилась кількість рентген-досліджень, зокрема комп’ютерної томографії – виконано 8500 комплексних обстежень.

Лікарня швидкої медичної допомоги торік впроваджувала нові методи лікування. Зокрема, вперше в області хірурги застосували малоінвазивний спосіб корекції грижі стравохідного отвору діафрагми.

Завдяки сучасному обладнанню в закладі виконують черезстравохідну ехохокардіографію в периопераційному моніторингу пацієнтів з кардіологічною патологією.

Реклама

Залишити коментар