Україна почала отримувати майно забороненої «Соціалістичної партії»

Україна почала отримувати майно забороненої «Соціалістичної партії». Перший актив уже перереєстрований до державної власності у Чернівцях.

Про це повідомили у Фонді держмайна.

У січні Фонд держмайна розпочав процес перереєстрації на користь держави майна раніше забороненої «Соціалістичної партії України». Так, до держвласності мають перейти 9 об’єктів нерухомості, 13 автомобілів тощо. 

У червні минулого року Восьмий апеляційний адміністративний суд за позовом Міністерства юстиції заборонив діяльність «Соціалістичної партії України», тож її майно переходить в управління Фонду державного майна.

Минулого року в Україні остаточно заборонили діяльність низки проросійських партій: «Соціалістична партія України», «Опозиційний блок», «Соціалісти», партія «Справедливості та розвитку», «Наші», «Держава», «Блок Володимира Сальдо», «Ліва опозиція», «Партія Шарія», «Союз лівих сил», «Опозиційна платформа – За життя» та «Прогресивна соціалістична партія України» тощо.

Слідчі СБУ встановили, що представники цих партій безпосередньо брали участь у встановлені окупаційного режиму на захоплених росією територіях України; організації псевдореферендумів.

У листопаді 2022 року Фонд держмайна розпочав перереєстрацію на користь держави активів іншої забороненої партії — «Комуністичної партії України». У липні того ж року за рішенням суду усі кошти та активи, в тому числі понад 50 об’єктів нерухомого майна, «Компартії» були передані державі.

Реклама

Залишити коментар