Повітряна контрабанда: буковинські прикордонники за 2022 рік виявили 4 безпілотники з цигарками

Прикордонники Чернівецького загону в умовах повномасштабної російської агресії продовжують охороняти державний кордон посилено. У тісній взаємодії з правоохоронними органами Буковини нарощують зусилля з протидії незаконним порушенням кордону та переміщенню тютюнової контрабанди. Зважаючи на статистичні дані управління прикордонного загону у 2022 році суттєво збільшилися затримання на державному кордоні. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Так, за спробу незаконного перетину державного кордону України поза пунктами пропуску було затримано 1116 осіб, з яких 996 – громадяни України призовного віку. У пунктах пропуску виявлено 489 громадян України, які використовували підроблені чужі або недійсні документи, з них 372 – з метою ухилення від мобілізації
У 13 випадках затримано 18 громадян з категорії незаконних мігрантів. Зокрема у вантажних транспортних засобах виявлено 6 громадян Сирії та 1 громадянина Афганістану, які намагалися перетнути кордон без проходження процедур прикордонного контролю.

За звітний період припинено 270 випадків незаконного переміщення товарів та вантажів через державний кордон на загальну суму понад 106 мільйонів гривень, що на 46 % більше ніж минулого року. Зокрема в 110 випадках вилучено майже 403 тис. пачок тютюнових виробів, 82 кг бурштину.

Не менш актуальним питанням, залишається протидія повітряній контрабанді. На ділянках відділів прикордонної служби: “Красноїльськ”, “Сокиряни”, “Фальків” та відділення “Перкалаб”, виявлено та затримано 4 безпілотних літальних апаратів та 2 літаки АН-2. Крім самих літальних апаратів, також вилучалися: тютюнові вироби, комп’ютерна техніка для управління БПЛА, засоби навігації.

Стосовно безпекової складової, за минулий рік прикордонними нарядами виявлено та вилучено 31 одиницю зброї та 309 штук боєприпасів, 3 транспортних засоби з підробленими та несправними документами. В рамках адміністративно-юрисдикційної діяльності складено 2718 протоколів та накладено стягнень у вигляді штрафів на загальну суму понад 5 млн гривень.

Задокументовано 42 випадки надання неправомірної винагороди з боку громадян, що перетинали кордон у розмірі 8955 доларів США, 3240 євро, 152 тис. гривень.

Варто зазначити, що у 2022 році через державний кордон з Молдовою та Румунією (в межах відповідальності Чернівецького загону) оформлено та пропущено понад 3,1 млн осіб та 1 млн транспортних засобів, що в 1,9 раза та в 1,7 раза відповідно більше у порівнянні з 2021 роком.

Реклама

Залишити коментар