Від 4 тисяч доларів за перетин держкордону: на Буковині судитимуть угруповання

Вкотре на Буковині судитимуть злочинне угруповання, яке на організації незаконного перетину держкордону заробили понад 33 тисяч доларів США. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура. 

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно організаторки та учасників злочинного угруповання, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон.

За даними слідства, у серпні 2022 року, жителька Чернівецького району разом з двома спільниками розробила злочинну схему одержання прибутку від сприяння військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон. За грошову винагороду від 4 тис. доларів США з особи учасники угруповання обіцяли військовозобов’язаним організувати їх виїзд за кордон. Для цього надавали їм підроблені тимчасові посвідчення  про непридатність до проходження військової служби. “Клієнтів”, які хотіли перетнути кордон підшуковувала власниця дизайн-ательє, а за необхідні для перетину держкордону документи відповідав 33-річний чоловік.

Наприкінці серпня минулого року організаторку схеми затримали правоохоронці після одержання чергової грошової “винагороди”.

За результатами подальшого досудового розслідування правоохоронці встановили, що обвинувачені прийняли замовлення на виготовлення підроблених документів у 7 чоловіків призовного віку на загальну суму понад 33 тис. доларів США.

Реклама

Залишити коментар