Речник Повітряних сил спростував інформацію, що Україна чекає партію з 24 винищувачів

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував інформацію, що Україна має намір отримати партію з 24 винищувачів. Про це повідомила іспанська газета, посилаючись на слова Ігната.

Про це він сказав в етері єдиного телемарафону.

Ігнат пояснив, що говорив українською, а для іспанського журналіста перекладали англійською. Таким чином виникли «труднощі перекладу».

“Учора з іспанським журналістом [говорили]. Він підійшов до мене сам на сам, з перекладачем спілкувалися. От вам класичний [випадок] “труднощів перекладу” […] Зрозумійте, що не було жодних заяв, і такі речі дуже негативно впливають. Тому що інформація дуже чутлива і партнери не люблять, коли щось бажане видається за дійсне“, — сказав Ігнат.

За його словами, йшлося про те, що Україна визначилась із типом західної техніки та кількістю бригад сучасних літаків, які зможуть забезпечити охорону країни.

“Зрозуміло, що нам не дадуть одразу бригаду чи декілька літаків. Спочатку йтиметься про постачання підрозділами, як це робиться і з іншими типами озброєння. Ми бачимо: IRIS-T — одна батарея, NASAMS — дві батареї […] Тому спочатку може йтися про дві ескадрильї. А одна ескадрилья — це 12 літаків”, — сказав Ігнат.

Він додав, що загалом Україні потрібно не 24 літаки, а щонайменше повноцінних 5 бригад, у кожній з яких по три ескадрильї.

“Це буде та кількість літаків, яка справді зможе забезпечити охорону повітряного простору разом із системами ППО такої величезної держави як Україна”, — сказав Ігнат.

Реклама

Залишити коментар