Акції німецької компанії-виробника Leopard злетіли до рекордного рівня

Довгоочікуване рішення Німеччини відправити в Україну танки Leopard, які виробляє оборонний концерн Rheinmetall спільно з Krauss-Maffei Wegmann, підняло акції майже 134-річної фірми до рекордного рівня.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що вартість виробника танків, боєприпасів та іншої військової техніки наразі оцінюється приблизно в €10 мільярдів ($11 мільярдів), що у два з половиною рази більше, ніж минулого року.

Вторгнення росії в Україну не тільки покращило бізнес-перспективи групи, але й призвело до зміни сприйняття в країні, яка традиційно критикує роль Німеччини у військових конфліктах.

Заснована в 1889 році для постачання боєприпасів для тодішньої Німецької імперії, Rheinmetall продовжувала залишатися ключовим постачальником зброї для німецьких військових під час Першої та Другої світових воєн.

Сьогодні компанія, яка також є ключовим постачальником для автомобільного сектору, налічує понад 25 000 співробітників по всьому світу, і окрім бойового танка Leopard також виробляє бойові машини піхоти Puma та Marder, а також кілька типів боєприпасів.

Досі прямі поставки Rheinmetall в Україну включали системи протиповітряної оборони, які використовуються для боротьби з безпілотниками, боєприпаси, військові вантажівки, а також польовий госпіталь.

Реклама

Залишити коментар