МЗС України викликає посла Угорщини після заяв Орбана про «нічийну землю»

Міністерство закордонних справ викликає посла Угорщини «для відвертої розмови» після заяв угорського прем’єра Віктора Орбана, який порівняв Україну з Афганістаном та назвав її «нічийною землею».

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Напередодні Орбан провів зустріч із групою журналістів, зокрема іноземних консервативних видань. Він заявив їм, що Захід повинен зрозуміти, що “путін не може дозволити собі програти та не програє” на тлі переобрання наступного року, бо не може балотуватися як президент, який програв війну.

Також він заявив, що “росія не може допустити присутності НАТО в Україні”. Але оскільки війська рф не змогли завоювати України, а кремль — встановити «дружній режим», зараз метою росії, на думку Орбана, є зробити Україну некерованою руїною.

“Це Афганістан зараз, нічийна земля”, — цитує слова Орбана The American Conservative.

У МЗС відповіли, що такі заяви є категорично неприйнятними.

“Чергове зневажливе висловлювання Віктора Орбана на адресу України […] Будапешт продовжує курс на свідоме руйнування угорсько-українських відносин, суттєво підважуючи можливість ведення подальшого діалогу між двома сусідніми країнами”, — пише Ніколенко.

Він повідомив, що посла Угорщини викликали «для відвертої розмови». Також міністерство «залишає за собою право вжиття і інших заходів реагування», додав Ніколенко.

Реклама

Залишити коментар