Епіфаній у Ватикані помолився перед однією з найшанованіших римських святинь

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній під час візиту до Ватикану помолився перед однією з найшанованіших римських святинь – іконою Salus Populi Romani.

Про це повідомив посол України у Ватикані Андрій Юраш у Фейсбуці

“Перед спільною молитвою в День молитви за єдність християн у папській базиліці Сан-Паоло Поза Мурами разом із Папою Франциском глава Православної церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній приватно помолився перед однією з найшанованіших римських святинь ще з 6 століття – іконою Salus Populi Romani – у другій папській базиліці Санта Марія Маджоре”, – написав Епіфаній.

Юраш додав, що це великий вияв поваги до Святині, яку Папа Франциск любить найбільше і молиться найчастіше, якщо не брати до уваги Його духовне служіння у Базиліці Святого Петра. 

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній перебуває з першим офіційним візитом у Римі. У складі делегації Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Предстоятель ПЦУ взяв участь у зустрічі з Папою Римським Франциском та низкою очільників інституцій Римсько-католицької церкви, відповідальних за міжхристиянський та міжрелігійний діалог, взаємодію з Україною та поширення інформації.

Реклама

Залишити коментар