Заслужила в окупантів “підвищення”: у Чернівцях до 9 років позбавлення волі засудили колаборантку з Луганщини

У Чернівцях Шевченківський суд за матеріалами СБУ засудив колаборантку з Луганщини до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляє СБ у Чернівецькій області.

Жінка вже після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України пішла на співпрацю з ворогом. Так, у селищі Мілове Старобільського району Луганської області, окупованому 24 лютого 2022 року, секретарка селищної ради підтримала загарбників і запропонувала свою допомогу у створенні “нових органів самоврядування”. За це окупанти їй добре віддячили – призначили заступницею керівника щойно створеної “администрации Миловского района лнр”.

Перебуваючи на “посаді2, колаборантка активно виконувала завдання загарбників щодо утвердження кремлівського режиму на окупованій території. Щоби показати їм свою відданість, чиновниця вирішила, окрім посадових обов’язків, зайнятися і “громадською діяльністю” – створила й очолила так званий “женсовет”.

Суд взяв до уваги беззаперечні докази, зібрані слідчими СБУ, і виніс вирок зловмисниці за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборантка тепер має провести 9 років за ґратами, також її позбавлено права обіймати посади в державних органах влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних установах і організаціях строком на 15 років.

Реклама

Залишити коментар