Колискові для них співають медсестри: у чернівецькій дитячій клінічній лікарні дбають про двох покинутих немовлят

Андріанка та Ілларіончик – малюки, від яких, на жаль, відмовилися батьки. Дівчинку залишили у “Вікні життя”, а хлопчика – у пологовому будинку. Нині немовлят обстежують медики КНП Міської дитячої клінічної лікарні. Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

“Годуємо, перевдягаємо, купаємо немовлят. Біля таких крихіток медсестрички проводять дні і ночі. Колишуть, співають колискові. Ці дітки не знають, що таке мамина любов і ніжність. Ми, як можемо, намагаємося компенсувати це своєю турботою“, —  каже Ольга Долженко, завідувачка педіатричного відділення №1.

Покинутих діток перед тим, як перевести до будинку малюка, обстежують і, за потреби, підліковують.

“Діти потребують особливого догляду, бо часто страждають на попрілості, дерматити, стоматити. Ми обов’язково проводимо повний комплекс обстежень, щоб потім передати цих малюків в організований дитячий колектив”, —  додає Ольга Долженко.

Як розповів Дмитро Білоус, в. о. гендиректора Міської дитячої клінічної лікарні, минулого року в медичному закладі пролікувалися 28 покинутих діточок. На жаль, у порівнянні з попередніми роками, їх кількість зросла майже удвічі.

“Діти не винні, що їх покидають. Ми ж надаємо діткам допомогу в рамках пакету медичних гарантій, за кошти, які отримуємо від НСЗУ. За один пролікований випадок пакет передбачає 300 грн. Суміші, памперси, одяг – отримуємо завдяки благодійникам і меценатам”, — каже Дмитро Білоус.

Реклама

Залишити коментар