Молдова планує провести військові навчання на всіх полігонах країни

У Молдові на всіх полігонах національної армії з 24 січня по 4 лютого проходитимуть тактичні навчання, у яких візьме участь понад 400 військових

Про це повідомило видання NewsMaker із посиланням на міністерство оборони країни.

У міністерстві уточнили, що заплановані навчання відбудуться з використанням наявної у національної армії військової техніки. Для навчань будуть використовувати усі полігони військових гарнізонів у країні. 

Зокрема також додається, що на всіх полігонах армії в Молдові з 24 січня по 4 лютого пройдуть тактичні навчання, у яких візьме участь понад 400 військових. 

“Мета навчань – оцінити можливості та практичні навички всіх військовослужбовців – і строковиків, і контрактників”, – зазначили у відомстві.

Згідно зі сценарієм міністерства, військові повинні будуть виконувати різні завдання з використанням військової техніки, надавати першу допомогу, і відпрацювати дії в умовах хімічної атаки.

Водночас у відомстві наголосили, що проводять навчання відповідно до плану підготовки національної армії на 2023 рік, і вони не пов’язані із ситуацією в регіоні та війною в Україні.

“Під час навчань колони військових машин переміщатимуться національними дорогами від полігону до полігону, у центральних, північних і південних районах країни. У зв’язку з цим просимо громадян не спекулювати на тему навчань і переміщення військової техніки”, – попередили в міністерстві.

Реклама

Залишити коментар