Замість підтримки малого бізнесу у Чернівцях підприємцям підвищують тарифи та обкладають їх податками

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак у програмі «Постфактум» поділився думкою про те, як місцева влада у часи воєнного стану мала би підтримати місцевий бізнес.

«Раджу вже цього року нарешті розробити програму допомоги, а правильніше сказати – порятунку малого і середнього бізнесу, – висловив свою думку Максим Бурбак. – Ну зніміть з них цей податковий зашморг! Понад вісім тисяч підприємців платять податок на комерційну нерухомість. За найвищою ставкою»

На переконання політика, місцева влада від початку війни жодним чином не допомогла підприємцям адаптуватися до роботи в умовах воєнного стану.

«Поспілкуйтеся з бізнесом, ви ж самі – його представники, які йшли до влади на хвилі лозунгів, що «ми знаємо, ми бізнес, ми чесні, ми не корумповані, ми будемо відстоювати інтереси бізнесу  в міській раді».  Натомість ви лише прийшли – і влупили три відсотки податку на нерухомість. Людина за свої кревні зробила магазин, і тепер ще повинна вам, місту, платити ще три відсотки.»

Максим Бурбак переконаний, що якби чернівецька влада зменшила місцеві податки для бізнесу, це суттєво підвищило шанси підприємцям пройти важкий період в економіці країни.

«Не працюють, бо немає електрики. Купують генератори, дизельне пальне чи бензин. Звісно, усе це збільшує собівартість наданих послуг. Натомість, щоб  допомогти бізнесу, ви забираєте в них останні копійки…  А у вас же ще є 300 мільйонів з  ПДФО від зарплат наших Збройних Сил. Тобто ви, як керівництво міста, могли би піти на поступки на період військового часу, звільнити бізнес від сплати бодай якогось податку. Бізнесу треба допомогти, а ви його забиваєте», – наголосив політик.

Як ми повідомляли, цього місяця МКП «Калинівський ринок» на 25% підвищив орендну плату для підприємців за торгові точки.

Реклама

Залишити коментар