В Україні не зафіксували нові штами коронавірусу — МОЗ

В Україні немає циркуляції нового штаму COVID-19.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Україна навіть під час воєнних дій продовжує досліджувати зразки коронавірусу та інших гострих респіраторних інфекцій. Ми проводимо секвенування — це коли розкладається геном вірусу і досліджується, який саме штам циркулює Україною. Хочу сказати, що в Україні сьогодні нових видів штамів коронавірусу не зафіксовано, він у нас не циркулює. Це ми можемо офіційно заявити, судячи з того біологічного матеріалу, який надходив на дослідження циркуляції — цього штаму не виявлено”, – сказав Ляшко.

Міністр зауважив, що з’ясувати, наскільки новий штам ковіду агресивний, можна буде згодом, аналізуючи статистику по інших країнах і ті випадки, які з’являться в Україні. Відповідно на те, як поведе себе новий штам, буде реагувати і система охорони здоров’я.

Водночас міністр наголосив, що люди, які зробили повний курс щеплення проти коронавірусної хвороби, а також два бустерних щеплення, при захворюванні переносять його легко.

“Сьогодні у нас кількість госпіталізованих до лікарень з коронавірусною хворобою в середньому коливається на рівні 3,5 тис. тих, хто одночасно перебувають у лікарнях. З них невелика кількість на кисневій терапії. Це свідчить про те, що і вакцини працюють, і система продовжує відповідно реагувати”, – сказав Ляшко.

Реклама

Коментарі:

  • На жаль, все зафіксований випадок захворювання на штам Кракен. Які від нього чекати наслідки, невідомо. Омікрон “нагородив” ускладненнями на серце, як була на консультації кардіолога у Білій Церкві https://klinika-bilacerkva.com.ua/kardiolog/ то лікар казав, що пацієнтів з подібним ускладнення багато.

  • В мене теж після коронавірусу з’явилася проблема, не така серйозна, але все ж таки неприємна — почало випадати волосся, зверталася до трихолога, проходила курс лікування. Після цього жалкую грошей на якісну косметику для догляду за волоссям, зараз користуюся Хадат japan-shampoo.com.ua/brand/hadat-cosmetics-kupit результат дуже подобається, але хочу ще якусь косметику спробувати. Буду вдячна за поради

  • Добре чути, що в Україні не фіксують нових штамів коронавірусу. Це дає надію на покращення епідемічної ситуації. Важливо, що ми продовжуємо бути пильними та дбати про своє здоров’я. В цьому контексті, хочу згадати Клініку Печерських, яка активно допомагає у боротьбі з COVID-19, надаючи відповідні медичні послуги. Для тих, хто шукає надійну медичну підтримку в ці складні часи, клініка може бути чудовим варіантом https://pecherskykh-clinic.com.ua/poslugy/

Залишити коментар