В Офісі президента звільнили Арестовича з посади радника

В Офісі президента задовольнили заяву Олексія Арестовича та звільнили його з посади позаштатного радника.

Про це речник президента Сергій Никифоров сказав «Українській правді».

За його словами, керівниця Апарату Офісу президента Марія Вітушок підписала наказ про звільнення Арестовича.

Заяву про відставку Арестович опублікував у Facebook 17 січня. У ній він просив звільнити з посади за власним бажанням.

Своє рішення він пояснив так: “Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку”.

У коментарях до допису Арестович теж підтвердив, що його вже звільнили.

14 січня в інтерв’ю з Марком Фейгіним Арестович висловив гіпотезу, нібито смертельні руйнування будинку у Дніпрі під час ракетної атаки російських військ сталися через збиття ракети окупантів силами ППО України.

“Її збили, вона впала на під’їзд. Вона підірвалася, коли впала. Крім того, там проблема з їдким димом. Це правильна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження”, — сказав Арестович.

Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти, попри те що позиція Арестовича не є офіційною позицією України.

Після цього з офіційним роз’ясненням довелося виступити Командуванню Повітряних сил ЗСУ. Там зазначили, що в багатоповерхівку у Дніпрі влучила одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області, а в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет.

У відповідь Арестович пояснив, що говорив стомленим, але згодом «відкликав своє вибачення». Після цього народні депутати у Верховній Раді збирали підписи з вимогою звільнити Арестовича з ОП. Крім того, до голови СБУ скерували депутатське звернення щодо заяви Арестовича.

Реклама

Залишити коментар