Стефанчук припинив повноваження депутата-колаборанта Ковальова у зв‘язку з його смертю

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про дострокове припинення повноважень народного депутата-колаборанта Олексія Ковальова у зв‘язку зі смертю.

Відповідний документ спікер українського парламенту оприлюднив у Фейсбуці.

“Доля колаборантів та зрадників. Розпорядження про дострокове припинення повноважень нардепа Ковальова. У зв‘язку зі смертю. Не співчуваю”, – зазначив Стефанчук.

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження щодо Олексія Ковальова, який після повномасштабного вторгнення росії перебував на тимчасово захопленій території Херсонської області і допомагав російським військам. На початку липня Ковальов обійняв посаду так званого “заступника голови” у незаконно створеному росіянами “уряді Херсонської області”.

6 липня тодішній генеральний прокурор Ірина Венедіктова на підставі зібраних ДБР доказів повідомила Ковальову про підозру.

15 липня колаборанту заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

У серпні з’явилася інформація, що Ковальова вбили у Залізному Порту на Херсонщині.

Реклама

Залишити коментар