Хотіли переправити держкордон з підробленими документами: на Буковині затримали “ухилянтів”

Прикордонники Чернівецького загону припинили дві спроби незаконного перетину кордону з використанням підроблених документів. Чоловікам загрожує до 2-х років позбавлення волі. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

У пункті пропуску “Порубне” прикордонники виявили 55-річного мешканця Херсонської області з ознаками підроблених документів. Під час проходження паспортного контролю чоловік, який підпадає під мобілізацію, надав довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Провівши поглиблену перевірку документів за допомогою спеціальних приладів, охоронці кордону встановили, що вони містять ознаки підробки. За аналогічних обставин в пункті пропуску “Мамалига” був затриманий 23-річний мешканець Харківської області. Документи, які підтверджували непридатність до військової служби також містили ознаки підробки.  

Після оформлення відповідних документів правопорушників передано співробітникам Нацполіції. Наразі чоловікам доведеться відповідати за ст. 358 ККУ “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”.

Реклама

Залишити коментар