Допомагала чоловікам нелегально перетинати кордон: суд посилив покарання буковинці

Апеляційний суд посилив покарання жінці, яка за гроші допомагала чоловікам нелегально перетинати кордон з Румунією. Про це повідомляє Чернівецький апеляційний суд. 

У вересні цього року Шевченківський районний суд м. Чернівців визнав 39-річну мешканку Чернівецького району винуватою в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 ККУ).

В якості покарання за вчинення цього злочину суд зобов’язав її сплатити штраф у розмірі 136 тис. грн. Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду визнала таке покарання занадто м’яким та призначила нове – 5 років позбавлення волі. А з огляду на те, що засуджена самостійно утримує та виховує 3 малолітніх дітей, раніше до кримінальної відповідальності не притягалася, суд встановив їй 3-річний іспитовий строк.

Однак, у разі невиконання обов’язків, покладених на неї вироком, покарання доведеться відбувати реально. Встановлено, що жінка, користуючись тим, що в Україні оголошений воєнний стан і військовозобов’язаним чоловікам заборонено виїжджати з країни, організувала їх нелегальне переправлення поза межами державного кордону з Румунією.

У цьому їй допомагали ще 2 особи, матеріали відносно яких були виділені в окреме кримінальне провадження.

Вартість їхніх послуг становила 4 тис. 500 дол.

Реклама

Залишити коментар