Туреччина підтримує українську “формулу миру” – глава МЗС

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив підтримку “формулі миру”, яку запропонував президент України Володимир Зеленський на саміті “Групи двадцяти” в листопаді 2022 року.

Про це повідомляє агентство  Anadolu. Як сказав Чавушоглу на пресконференції з міністеркою міжнародних відносин і співробітництва Південно-Африканської Республіки Наледі Пандор.

Глава МЗС Туреччини наголосив, що Анкара докладає зусиль для вирішення війни в Україні, а турецький президент Реджеп Таїп Ердоган від початку прагне досягти як припинення вогню, так і тривалого миру.

“Безумовно, наша мета – міцний мир і взаємоприйнятне рішення. Ми віримо, що ця війна закінчиться за столом переговорів. Чим швидше це станеться, тим краще”, – зазначив він.

“Але існують нові умови й реалії. росія зараз висловлює готовність до переговорів, а (президент України Володимир) Зеленський запропонував мирний план із десяти пунктів. Як Туреччина, ми підтримуємо цей план і продовжуємо нашу роботу”, – додав Чавушоглу.

Як відомо, Туреччина від самого початку повномасштабного вторгнення рф відмовилась запроваджувати проти неї санкції, заявивши про свою роль як посередника між воюючими сторонами.

Реклама

Залишити коментар