Канада придбає для України системи NASAMS

Канада закупить у США системи протиракетної оборони NASAMS, які передасть Україна.

Про це за підсумками зустрічі між президентом США Джо Байденом та прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявили в офісі глави канадського уряду, пише CBC News.

“Трюдо поінформував Байдена, що Канада купить системи NASAMS для України”, – розповіли у офісі прем’єра Канади.

У відомстві не надали жодних інших деталей угоди, тож ціна та кількість систем, а також дата їх поставки в Україну залишається невідомою.

Зауважимо, що після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада вже надала Україні гуманітарної та військової допомоги на понад 2,6 млрд дол. США..

Як повідомляє Міноборони у Телеграмі, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Канада незабаром оголосить про додатковий пакет безпекової допомоги Україні.

Міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд.

“Сьогодні у мене була дуже продуктивна розмова з моєю близькою подругою міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд. Обговорили дуже гарні майбутні новини від Канади, які значно посилять нашу обороноздатність. З нетерпінням чекаємо офіційного оголошення”, – зазначив Резніков.

Він подякував Канаді за те, що залишається поруч з Україною.

Реклама

Залишити коментар