Єдиний російський авіаносець перебуває в аварійному стані та не здатний переміщатися самостійно — ГУР

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що єдиний російський авіаносець, важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов», наразі перебуває в аварійному стані.

Про це повідомила пресслужба ГУР у Telegram.

Так, наразі судно перебуває на судноремонтному заводі в Мурманську. Щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно росіяни ухвалили рішення перевести корабель із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу.

“Ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалося, що крейсер узагалі не здатний переміщуватися власним ходом. Тож була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилося неможливим через критичний стан корпусу корабля”, — кажуть у розвідці.

Як стверджують у ГУР, російські судноремонтники попередили, що стан крейсера не дозволяє спускати його на воду, адже він може перекинутись на бік та потонути.

А водолазні команди виявили, що металеві конструкції нижче третьої палуби судна пошкодилися від значної корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини.

“Посадові особи 35-го судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти одне на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля”, — кажуть розвідники.

Командування російського флоту висунуло штрафні санкції на півтора мільярда рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту, стверджують у ГУР.

Водночас менеджмент підприємства оприлюднено лист, у якому зазначив, що завод не винен у доведенні корабля до аварійного стану.

“З високою ймовірністю винними визнають військове представництво на заводі, яке наглядало за роботами. За наявними даними, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту “Адмірала Кузнєцова” та повернення його на службу”, — додали в розвідці.

Реклама

Залишити коментар