Депутат Андрій Аксьонов хоче скласти мандат: журналісти заявляли, що він має російський паспорт

Народний депутат Андрій Аксьонов написав заяву про дострокове складання мандату.

Про це повідомили народні депутати — Олексій Гончаренко від «Європейської Солідарності» та Ярослав Железняк від «Голосу».

Ні Гончаренко, ні Железняк не зазначають причини такого рішення Аксьонова. За словами депутата від «Голосу», після того, як Верховна Рада підтримає відставку, у парламенті залишиться 415 депутатів.

Його вперше обрали міським головою Добропілля у 2015-му. До того його звинувачували в підтримці так званого референдуму 2014 року про відділення Криму від України, а також в отриманні російського паспорта. Сам Аксьонов це заперечував. А в СБУ не знайшли доказів того, що політик має громадянство рф.

2018 року Андрія Аксьонова оголосили в розшук за візит до окупованого Криму з підробленими документами. У цей час він перебував у Німеччині. Вже в січні він повернувся до України, де його на 2 місяці відсторонили від посади міського голови.

2020 року він переобрався на посаду, отримавши 58,41% голосів. А в березні 2021-го переміг на довиборах у Раду на виборчому окрузі №50 на Донеччині. За нього віддали 65,46% голосів.

Реклама

Залишити коментар