Аграрії окремих районів Буковини отримають гранти від ЄС на виготовлення овечої та коров’ячої бринзи під час війни

Буковинські аграрії отримають гранти від Євросоюзу у розмірі від 1000 до 25 000 доларів на виготовлення гуцульської овечої та коров’ячої бринзи в умовах воєнного часу. Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй.

Проєкт з бюджетом 15,5 млн доларів США, який фінансується ЄС і здійснюється Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй, покликаний підтримати функціонування, посилення та украплення виробничо-збутових ланцюжків аграрного, сільськогосподарського і рибного секторів і їх адаптацію до умов воєнного часу.

Бенефеціарами проєкту стануть сільські господарства, дрібні фермери і невеликі сільськогосподарські підприємства Львівської, Івано-Франківської, закарпатської та окремих районів Чернівецької областей.

“Це необхідно, щоб негайно і в найближчу перспективу задовольнити потребу місцевого і переміщеного на захід країни населення в продовольстві. Проєкт критично важливий для попередження продовольчої кризи, яка загрожує в 2023 році”, – говорить Крістіан Бен Хелл, керівник сільськогосподарського сектору Делегації ЄС в Україні. 

Починаючи з березня 2023 року дольові субсидії будуть отримувати сільськогосподарські виробники та аграрні підприємтсва, які відповідають встановленим критеріям та задіяні у виробництві і збуті таких категорій продукції:

Львіська область: 

ягоди,

овочі,

продукція аквакультури

 Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька області: 

гуцульська овеча бринза,

гуцульська коров’яча бринза,

закарпатський мед, закарпатське вино.

Гранти в розмірі від 1000 до 25 000 доларів США будуть видавати в українських гривнях по поточному обмінному курсу, але бенефіціари повинні будуть взяти пайову участь у фінансуванні запропонованих інвестицій.

 

Реклама

Залишити коментар