СБУ розслідує проросійські сюжети ексведучої каналів Медведчука, зняті на окупованих територіях

Слідчі Служби безпеки почали досудове розслідування щодо однієї з проросійських журналісток, яка працювала на телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з матеріалами слідства, проросійські сюжети ексведучої телеканалів Медведчука маніпулюють свідомістю глядачів в інтересах рф.

Серед іншого, йдеться про створений нею нібито документальний фільм про зруйнований росіянами Маріуполь, у якому, на думку слідчих, використано пропагандистські наративи ворога.

Народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин написав, що саме він у грудні звертався до СБУ та Офісу генеральної прокуратури щодо цього інциденту. За його словами, йдеться про проросійську журналістку Діану Панченко.

Правоохоронці порушили справу за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, із можливою конфіскацією майна. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи, призначено експертизи.

Реклама

Залишити коментар