На Буковині ремонтують дорогу до українсько-румунського кордону “Шепіт”

На Буковині триває ремонт дороги, що на кордоні з Румунією.  У реконструкції 2 кілометровий відрізок автошляху Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП “Руська” з під’їздом до КПП “Шепіт”. Роботи виконуються неподалік майбутнього пункту пропуску “Шепіт”. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Дорогу до українсько-румунського кордону розширять. Наразі шляховики зміцнюють земляне полотно підпірними стінками. У роботі дві укріплювальні споруди. Усього збудують 9 підпірних стінок.

Одночасно виконуються ремонтні роботи й на 2 мостах: верховому та низовому. Протяжність верхового майже 11,5 метрів, а низового – 8 м. На Низовому вже влаштовано опалубку з монолітного фундаменту лівобережної опори та забетонований фундамент цієї ж опори. Щодо Верхового, то мостовики приступили до монтажу шести балок прогонової будови. Підрядна організація – ТОВ “ПБС”.

Пункт пропуску “Шепіт – Ізвоарелє Сучевей” функціонував до 2010 року, але коли Румунія увійшла до Євросоюзу, перехід закрили. У відновленні його роботи зацікавлена як Румунія, так і Україна. Тому дві держави одночасно реалізовують міжнародний проєкт “Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт – Ізвоареле Сучевей)” в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020.

Реклама

Залишити коментар