На Буковині грип набирає обертів: хворих стає більше

На Буковині вперше за останніх три роки почали фіксувати випадки грипу. Натомість рівень захворюваності на коронавірус знизився. Якщо у грудні 2021 року виявили 3,5 тисячі хворих на COVID-19, то за аналогічний період торік – 267 недужих. Про це повідомляє Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

Як пояснив завідувач епідвідділу Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юрій Падурару, у хворих буковинців наразі лабораторно виділяють переважно вірус грипу типу А, є поодинокі випадки вірусу грипу В.  Перебігає хвороба із високою температурою, дошкуляють також кашель, біль у горлі, задуха, нежить, головний біль. Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія.  

“Аби убезпечити себе від грипу, варто зробити щеплення, вакцини нині доступні в аптечній мережі області. Особливо захист потрібен людям із так званих груп ризику – недужим на цукровий діабет, із серцевими патологіями, захворюваннями органів дихання, зайвою вагою тощо. Із початку епідемічного сезону в Чернівецькій області вакциновано проти грипу 2084 осіб”, – пояснює Юрій Падурару.

Загалом епідемічна ситуація на Буковині залишається складною, кажуть фахівці. Так, за останній тиждень зареєстровано 5751 випадків ГРВІ, з яких 3169 – серед дітей (54,9%). Тож медики радять не забувати про маски, частіше мити руки та дотримуватися дистанції.

Реклама

Залишити коментар