Кабмін призупинив електронні аукціони в Prozorro через відключення світла

Уряд України змінив правила проведення аукціонів та тимчасово скасував торги в системі електронних закупівель Prozorro, оскільки не всі можуть брати участь у них через постійні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні платформи.

Отже, з 3 січня відкриті торги з особливостями тимчасово проходитимуть без аукціону.

“З початку масованих обстрілів нашої енергоінфраструктури з боку країни-терориста ми все частіше отримували звернення від підприємців, які не змогли взяти участь в аукціоні через відсутність інтернету”, – зазначила в.о. директора ДП Prozorro Наталія Шимко.

У Prozorro додали, що кілька разів ми були змушені перенести дату проведення аукціонів, проте за нинішніх умов це не є системним вирішенням проблеми та призводить до затягування торгів.

Також там додали, що відмова від торгів — це лише тимчасове вирішення проблеми.

“Ми будемо раді їх повернути, як тільки ситуація з нашою енергосистемою буде більш стабільною та прогнозованою”, – додали в Prozorro.

Зазначається, що за відсутності аукціонів у системі Prozorro й надалі проводитимуться конкурентні закупівлі. За словами Шимко, система автоматично визначатиме найбільш економічну вигідну пропозицію на основі цін, наданих постачальниками при подачі своєї тендерної пропозиції.

Реклама

Залишити коментар