Урсула фон дер Ляєн обговорила із Зеленським допомогу ЄС для України

Під час першого у новому році дзвінка в Україну Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з Президентом Володимиром Зеленським підтвердила непохитність європейських партнерів у підтримці України та її народу у боротьбі проти російської агресії.

Про це Урсула фон дер Ляєн написала у Twitter.

“Під час першої телефонної розмови у новому році з Президентом України Зеленським я передала щиросердну підтримку та найкращі побажання у 2023 році для народу України. ЄС буде стояти поряд із вами, так довго, як це буде потрібно. Ми підтримуємо вашу героїчну боротьбу. Бій за свободу та проти жорстокої агресії”, – написала Президент Єврокомісії.

Своєю чергою, глава держави повідомив у Телеграмі, що вони також обговорили отримання першого траншу макрофінансової допомоги, генераторів та модульних будинків.

“Радий почати рік із розмови з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Подякував за неослабну підтримку з боку ЄС. Чекаємо першого траншу макрофіну вже в січні, першої партії енергоощадних ламп, шкільні автобуси, генератори й модульні будинки”, – зазначив Зеленський.

За його словами, лідери також скоординували кроки щодо саміту Україна–ЄС.

“Відчуваємо підтримку та прямуємо до перемоги разом”, – наголосив Зеленський.

Реклама

Залишити коментар