СБУ повідомила про підозру голові центробанку росії набіулліній

Служба безпеки України повідомила про підозру голові центробанку російської федерації ельвірі набіулліній, яка запроваджує «рубльову зону» в тимчасово захоплених районах України.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“У результаті слідчо-оперативних дій СБУ зібрала докази участі голови центрального банку рф Ельвіри Набіулліної у фінансуванні військових угруповань країни-агресора”, – ідеться у повідомленні.

Саме вона організувала запровадження так званої «рубльової зони» у тимчасово захоплених районах півдня і сходу України. Для цього набіулліна дала вказівку щодо відкриття «філій» підконтрольного кремлю «промсвязьбанку» на базі захоплених відділень українських фінустанов.

Крім того, очільниця російського центробанку сприяла місцевим «адміністраціям» загарбників у блокуванні обігу гривні.

“Щоб реалізувати це, ворог заборонив на захоплених територіях проведення електронних операцій і готівкових розрахунків у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти. За даними слідства, отримані таким чином «рубльові» надходження до бюджету рф були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань”, – зазначили в СБУ.

На підставі доказів СБУ голові центробанку росії повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110 (умисні дії, вчинені представником влади, за попередньою змовою групи осіб, з метою зміни меж території та державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання про оголошення фігурантки у міжнародний розшук.

Реклама

Залишити коментар