У начальника поліції Польщі вибухнув подарований гранатомет: Монастирський у Варшаві перепросив

14 грудня в головному управлінні поліції Польщі стався вибух, внаслідок якого постраждали дві особи, зокрема головний комендант польської поліції Ярослав Шимчик. Інцидент стався через подарований українською стороною гранатомет. З приводу цього 28 грудня у Варшаві провели зустріч глав МВС України і Польщі Дениса Монастирського і Маріуша Камінського та зробили спільну заяву. Про це пише Укрінформ.

“Українська сторона високо цінує та глибоко вдячна за непохитну підтримку польських колег і партнерів. Саме цей символічний вияв вдячності був головним під час останнього візиту начальника польської поліції Ярослава Шимчика в Києві, коли йому вручили подарунок, який не має бойового значення, але пов’язаний зі збройною агресією росії проти України. Українська сторона вкотре шкодує про ненавмисну помилку, яка призвела до інциденту в Головному управлінні поліції”,- йдеться в заяві.

Як зазначається, у зв’язку з цією подією українська сторона вжила невідкладних заходів для якнайшвидшого з’ясування ситуації. Заступник голови ДСНС України Дмитро Бондар відсторонений від посади через подарований начальнику польської поліції Ярославу Шимчику гранатомет, який вибухнув у Варшаві, спричинивши травми двом особам.

Реклама

Залишити коментар