Пишаюся, що крок до відзначення Різдва разом з усім світом зробив Парламент, нардепом якого я був, – Максим Бурбак

Підводячи підсумок 2022 року, серед іншого у програмі “Постфактум” торкнулися й важливого рішення Православної церкви України, яка дозволила єпархіям проводити богослужіння на Різдво Христове за Новоюліанським календарем, тобто 25 грудня.

– Цей рік продемонстрував, що ми віддаляємося від москви, розриваємо останні зв‘язки з «русскім міром» і зроблений черговий крок для цього. Ми входимо у період зимових свят, цього року маючи можливість святкувати Різдво разом з усім світом. Як ви оцінюєте цю можливість і як будете святкувати?, – поставив запитання Максиму Бурбаку ведучий програми, журналіст Вадим Пелех.

– Для мене цей вибір вже так гостро не стоїть, адже саме з ініціативи фракції “Народний фронт”, яку я очолював, парламент попереднього скликання прийняв рішення зробити 25 грудня вихідним днем, щоб ми отримали можливість святкувати Різдво разом з усім світом, – нагадав політик. – Тому звичайно ж я святкую і Святвечір зараз і Різдво цієї неділі. І всіх також закликаю святкувати 25 грудня, разом з усією великою європейською сім’єю, до якої ми належимо!

Реклама

Залишити коментар