Прем’єр Британії Сунак замість різдвяного вітання зателефонував держслужбовцям, зокрема з України

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак замість виголошення традиційного звернення напередодні Різдва оприлюднив ролик, у якому телефонує кільком держслужбовцям

Про це йдеться на порталі уряд Сполученого Королівства.

“Прем’єр-міністр зателефонував дипломатам, військовослужбовцям і доглядальникам, щоб особисто привітати їх з Різдвом Христовим і подякувати за їхню роботу”, – зазначається в повідомленні.

Відомо, що Сунак подзвонив до дипломатів у Пакистані, Сомалі та Україні, на корабель Королівського флоту, що перебуває в Антарктиді, а також керівнику громадської організації, яка допомагає дітям.

“Він сказав їм, що робота дипломатів і збройних сил цього року, на тлі такої глобальної нестабільності, продемонструвала найкраще зі Сполученого Королівства за кордоном”, – повідомляється на сайті уряду.

Крім того, Ріші Сунак поговорив телефоном зі Світою Яворською, яка протягом року працює в посольстві Великої Британії в Україні. Вона розповіла про те, як після повномасштабного вторгнення росії була змушена тікати в Польщу, де була волонтеркою-перекладачкою для біженців з України, а нині у Львові допомагає у створенні британського представництва.

“Прем’єр-міністр подякував Світі за її важку роботу та запевнив, що Велика Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, – зазначається в повідомленні.

Реклама

Залишити коментар