Похмура погода та зруйнована інфраструктура можуть спровокувати збільшення відключень світла

АТ “Чернівціобленерго” попередило, що станом на 24 грудня в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Працюють всі види генерації, але через обстріли та пошкодження обладнання припинила виробіток одна з електростанцій. Також продовжують діяти певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж російськими атаками.

На жаль, обстріли енергосистеми України російськими терористами продовжуються. Навіть, якщо деякі буковинці не знають про це (не хочуть знати), руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури у центральних, східних та прифронтових районах тривають.
Там, де це можливо, ремонтні роботи йдуть цілодобово.
Тому до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування примусових обмежень. Для Чернівецької області на сьогодні ліміт споживання становить 188 МВт, які ми не будемо перевищувати, щоб не допустити відключення критично важливих об’єктів життєзабезпечення краю. Відповідно до цих величин складений графік на суботу.
Сьогодні зберігається похмура погода, з підвищеною вологістю і можливими замерзанням поверхонь. Така погода не сприятиме збільшенню годин для ввімкнень, оскільки сонця не очікується, а споживання електроенергії зростатиме.
Для можливості більше дотримуватися графіку, ми виділили окремі бригади енергетиків, які займаються лише включеннями та відключеннями. Це непросте рішення, оскільки нині бракує фахівців, які займаються ремонтом обладнання.
Сьогодні усі енергетики країни роблять усе можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням, – повідомили в обленерго.

Наразі в Чернівецькій області діє графік стабілізаційних відключень користувачів

Реклама

Залишити коментар