Коротке замкнення та задимлення: у Чернівцях вогнеборці врятували життя двох дорослих та дитини

18 грудня під час пожежі в котельні житлового будинку на вул. О. Панчука у місті Чернівці вогнеборці врятували життя 3 людям, в тому числі 1 дитині.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

За попередніми висновками фахівців, причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення. Пожежу першими помітили очевидці та зателефонували на спецлінію 101. Троє мешканців будинку – двоє дорослих та одна дитина – через сильне задимлення не могли самостійно покинути приміщення. Тому рятувальники 1 державної пожежно-рятувальної частини, котрі прибули на виклик, перш за все, допомогли людям вийти з будівлі у безпечне місце, врятувавши їм життя. Водночас вогнеборці ліквідували пожежу. Полум’я знищило дрова, побутові речі та прилади.

Також ,16 грудня, у селі Мамаївці, Мамаївської територіальної громади Чернівецького району сталася пожежа в житловому будинку, зблокованому з господарськими будівлями.

За попередніми висновками фахівців, загорання виникло в приміщенні котельні, далі вогонь поширився по спільному горищу та охопив площу 300 кв.м. Пожежу помітили господарі та викликали рятувальників. За вказаною адресою прибули вогнеборці 3 та 9 державних пожежно-рятувальних частин і місцеві пожежно-рятувальні підрозділи смт Лужани, смт Неполоківці.

Зважаючи на сильне задимлення, рятувальники працювали у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від полум’я житловий будинок та сусідній будинок. Вогнем знищено котельню, частково горище житлового будинку та господарських будівель, дрова, речі домашнього вжитку, господарський інвентар.

Причина пожежі встановлюється.

Решта пожеж упродовж вихідних було ліквідовано у Чернівецькому та Дністровському районах. Всі вони трапилися у житловому секторі.

 

Реклама

Залишити коментар