Глава спецслужби Молдови заявив про ризик вторгнення росії наступного року

російська федерація може вторгнутися до Молдови на початку 2023 року. Реалізація цього сценарію залежить від розвитку подій у війні України.

Про це заявив голова Служби інформації та безпеки (СІБ) Молдови Олександр Мустяце, передає NewsMaker.

Мустяце розповів в інтерв’ю телеканалу TVR Moldova, що СІБ вивчає різні версії розвитку подій, серед яких є ймовірність того, що російські війська спробують захопити північ України, а в разі успіху дійти і до Молдови.

“Питання не в тому, чи російська федерація здійснить новий наступ у напрямку молдавської території, а в тому, коли це відбудеться: чи на початку року, у січні, лютому, чи пізніше, у березні, квітні. Але, судячи з інформації, що є у нас, росія може піти далі, щоб створити коридор з Придністровським регіоном, який є територією Молдови. Тоді з ясністю можна буде сказати, що так, вони збираються дійти сюди, з’єднатися. Що відбудеться за цим, які їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик”, — сказав Мустяце.

Також Мустяце зазначив, що найбільший у Європі склад боєприпасів, розташований у Кобасні у придністровському регіоні, дуже ретельно охороняють російські військові. За одним із припущень глави СІБ, росія має намір використовувати ці боєприпаси у можливій військовій конфронтації.

Реклама

Залишити коментар