В “Укренерго” повідомляють про поширення фейків щодо експорту української електроенергії

Національна енергетична компанія “Укренерго” заявляє про поширення рф фейкового листа керівника компанії Володимира Кудрицького на українське міністерство енергетики про нібито “відновлення експорту”.

Про це повідомляє пресслужба “Укренерго”.

“Обережно – фейки. Російські пропагандисти продовжують кампанію з розповсюдження фейків про ніби-то “відновлення експорту”. Цього разу з публікацією підробного листа від керівника “Укренерго” Кудрицького на українське міністерство енергетики”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, автори фейку настільки поспішають, що звертаються від “ради директорів” Укренерго. Хоча в українського системного оператора є лише Наглядова Рада та Правління. “Рада директорів” є в російського оператора мереж, від яких Україна від’єдналась 24 лютого назавжди.

“Це чергова невдала спроба переконати громадян, ніби-то у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак”.

В “Укренерго” пояснюють, що  насправді експорт електроенергії не відбувається з 11 жовтня, і це можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж за посиланням.

Відтак, в енергетичній компанії  закликають усіх дотримуватися інформаційної гігієни та отримувати інформацію з офіційних джерел – державних установ та компаній.

Реклама

Залишити коментар