Боротьба з транскордонною злочинністю: у Чернівцях відбулась зустріч керівництва поліції прикордонних регіонів України та Румунії

У фокусі – боротьба з організованою транскордонною злочинністю, незаконним обігом зброї, наркотиків і підакцизних товарів, протидія торгівлі людьми та нелегальній міграції.

Робоча зустріч керівництва поліції прикордонних регіонів України та Румунії, а також керівників підрозділів кримінальної поліції обох країн відбулася 16 грудня, в рамках домовленостей Голови Нацполіції Ігоря Клименка з Генеральним інспектором поліції Румунії Беноне-Маріаном Матеєм у листопаді цього року.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Національну поліцію України представили керівництво ГУНП в Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській областях, керівники департаментів кримінального аналізу, боротьби з наркозлочинністю, міграційної поліції, стратегічних розслідувань, карного розшуку.

До складу делегації поліції Румунії увійшли керівники поліцейських інспекторатів повітів Сату-Маре, Сучава, Марамуреш, Ботошані, керівництво Центрального підрозділу з аналізу розвідданих, Директорату по боротьбі з організованою злочинністю та відділу небезпечних речовин Директорату з питань зброї, вибухових та небезпечних речовин.

Звертаючись до іноземних колег, голова делегації – начальник ГУНП в Чернівецькій області Руслан Дударець подякував колегам за підтримку та відзначив значне посилення співпраці між державами в правоохоронній сфері.

“Серед основних напрямів, за якими найбільш активно здійснювалося співробітництво, є організація інформаційного супроводу кримінальних проваджень та оперативно-розшукових справ щодо встановлення й ідентифікації осіб, розшуку транспортних засобів, розслідуванні злочинів проти життя та здоров’я особи, підробки документів, шахрайства та контрабанди. Для попередження, виявлення та документування кримінальних правопорушень у рамках міжнародної співробітництва за ініціативи Національної поліції України ми підготували проєктні пропозиції до спільної програми Interreg NEXT “Румунія-Україна 2021-2027″. Ця програма дозволить поглибити співпрацю та ефективно боротися з транскордонною злочинністю”, – зазначив Руслан Дударець.

Начальник Поліцейського інспекторату повіту Сату-Маре Сорін Даніел Стен, який очолив делегацію поліції Румунії, висловив сподівання на активну та плідну взаємодію правоохоронців обох країн і запевнив у цілковитій підтримці українського народу.

“Дуже радий, що ви готові до співпраці для забезпечення правопорядку. Також хочу донести, що в цей нелегкий для України час ми – з народом України. Можете бути певні: румунська поліція належно охороняє громадян України, які перебувають на території Румунії або рухаються транзитом через нашу державу”.

Обговорюючи перспективи двостороннього співробітництва, члени делегацій визначили спільні проєкти, шляхи оптимізації обміну інформацією та практичні заходи, які реалізовуватимуться найближчим часом.

Реклама

Залишити коментар