Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в окупованому Криму рекордною кількістю голосів

Генеральна Асамблея ООН вчергове ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму та Севастополі. Цьогоріч резолюцію підтримала рекордна кількість держав — 82.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ.

У 2016 році Україна вперше винесла на розгляд Генасамблеї ООН резолюцію про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму. Сьомий рік поспіль держави-члени ООН підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Як зазначають у МЗС, цьогорічна резолюція містить оновлені факти про грубі порушення прав людини в Криму з боку окупаційної влади, зокрема в контексті повномасштабної російської агресії.

Також оновлений документ розширює застосування резолюції на всі тимчасово окуповані території.

Також Генасамблея закликає росію припинити депортацію українських дітей на свою територію та скасувати рішення про спрощення процедури отримання громадянства для українських дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, і повернути неповнолітніх в Україну.

У резолюції також засуджується подальше нехтування рф міжнародного права, дискримінація жителів тимчасово окупованого Криму, зокрема кримських татар, а також українців та людей, які належать до інших етнічних і релігійних груп.

Крім того, Генасамблея внесла до порядку денного пункт «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Також Генасамблея вимагає від росії негайно припинити агресію проти України та вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Реклама

Залишити коментар