За добу шахраї ошукали трьох чернівчан на 105 тисяч гривень

Шахраї ошукали чернівчан на 105 тисяч гривень. Про це повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протягом минулої доби на спецлінію “102” надійшло три повідомлення від жителів Чернівців про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. Працівники поліції проводять досудові розслідування за цими фактами. 

14 грудня до поліції звернувся 22-річний чернівчанин та повідомив, що став жертвою шахрайства. Заявник розповів поліцейським, що мав намір купити генератор. В подальшому чоловік зв’язався з нібито продавцем, який попросив перерахувати 60 тисяч гривень авансу за прилад. Як тільки чернівчанин здійснив предоплату, зв’язок з псевдопродавцем обірвався, а товар він так і не отримав.

Цього ж дня у 62-річної жительки обласного центру порушник виманив гроші, використовуючи досить відому шахрайську схему – представився працівником фінансової установи. Псевдобанкір запропонував допомогу у розблокуванні банківської картки. Жінка без вагань надала всі необхідні конфіденційні дані співрозмовнику, після чого з рахунку буковинки було списано майже 10 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахрайства стала 81-річна жителька міста Чернівці. Заявниця розповіла поліцейським, що в телефонній розмові невідома особа повідомила, що її син потрапив у ДТП і для вирішення проблемних питань потрібні кошти. Чернівчанка повірила співрозмовнику і перерахувала 35 тисяч гривень на різні мобільні рахунки. 

За цими фактами співробітники Чернівецького районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар