Німеччина анонсувала нову військову допомогу для України

Влада Німеччини анонсувала передання Україні 18 самохідних артилерійських установок (САУ) RCH-155 та інше обладнання.

Про це йдеться в повідомленні німецького уряду.

Ця самохідна артилерійська система розроблена німецьким концерном Krauss-Maffei Wegmann. Вона фактично є вдосконаленою версією PzH 2000, але має «безпілотну», повністю автоматизовану башту, завдяки чому екіпаж цієї САУ складається лише з двох людей.

Німецькі ЗМІ писали, що міністр оборони України надіслав запит німецькій колезі щодо цих САУ ще 14 липня. 18 одиниць RCH-155 за 216 мільйонів євро хотіли закупити у німецького виробника. У вересні стало відомо, що уряд Німеччини все-таки погодився на додаткове артилерійське озброєння для України. А втім, його ще треба було виготовити.

Krauss-Maffei Wegmann пропонував доставити перші зразки САУ не раніше ніж через 30 місяців. За даними Welt, що посилається на українські джерела, KMW хотів почати виробництво тільки тоді, коли був би чіткий сигнал від федерального уряду, що зброю можна експортувати в Україну.

Окрім цих САУ, уряд Німеччини також анонсував передання 80 пікапів, 90 датчиків захисту від безпілотників та перешкод, два ангарні намети, 7 вантажівок тощо. Коли саме надійде обладнання — не розкривають з міркувань безпеки.

Цього тижня Німеччини передала ще 20 машин MRAP DINGO (усього 50) і два танкові тягачі Oshkosh M1070 (всього 12).

Реклама

Залишити коментар