ЄС затвердив рішення не визнавати документи, видані росією на окупованих територіях України

Рада ЄС ухвалила рішення не визнавати російські документи, видані на тимчасово окупованих територіях України і Грузії.

Відповідне рішення оприлюднено на сайті Європейської ради.

“Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення не приймати російські документи на подорож, що були видані на тимчасово окупованих територіях України і Грузії. Це рішення є відповіддю на російську неспровоковану та нічим не виправдану збройну агресію проти України та на російську практику видачі російських міжнародних паспортів мешканцям окупованих регіонів. Воно (рішення Ради ЄС – ред.) враховує також одноосібне рішення росії визнати незалежність територій Грузії, Абхазії та Південної Осетії, у 2008 році”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, російські документи на подорож, що видані у цих регіонах або мешканцям цих тимчасово окупованих територій України, не будуть прийматися як чинні документи на подорож для отримання віз або для перетину кордонів Шенгенської зони.

Як зазначається у повідомленні, російські документи, що видані таким чином, вже не визнаються або знаходяться на стадії невизнання у країнах ЄС. Прийняте сьогодні рішення покликане встановити спільний підхід, забезпечити належне функціонування зовнішніх кордонів та спільну візову політику, а також захистити безпеку країн-членів ЄС.

Реклама

Залишити коментар